Редактор розділу «Їжа» Маша Сердюк впевнена: з апельсинів можна готувати не тільки фреші і фруктові тарілки. І як доказ наводить прості рецепти з апельсинами, які можна готувати на сніданок, обід або вечерю.

У той час як більша половина людства їсть апельсини просто так або додає їх в гаряче вино під час приготування глінтвейну, bit.ua пропонує приготувати солодкі апельсинові тости на сніданок, курку з апельсинами на обід і легкий салат з апельсинами, буряком і сиром на вечерю.

В якості бонусу нагадуємо, що ми з вами вже ділилися рецептами апельсинових пирогів і напоїв на основі цитрусів — як з алкоголем, так і без. Рецепти можна подивитися тут, тут і тут.

Сніданок. Французькі тости з апельсином

Фото: thebakermama.com

  • хліб для тостів
  • апельсин — 1 шт.
  • яйце — 2 шт.
  • молоко — 1/3 склянки
  • цукор — за смаком
  • кориця — 2 щіпки
  • рослинна олія
  • горіхи — для подачі

Знімаємо цедру з апельсина, тонко нарізаємо її. Видавлюємо з апельсина сік в миску, додаємо туди цедру, яйця, молоко, цукор і мелену корицю. Добре збиваємо вінчиком. В отриману суміш вмочаємо шматочки хліба і відразу викладаємо їх на розігріту і змащену олією сковороду. Смажимо на невеликому вогні до золотистого кольору з двох сторін.

Обід. Курка з апельсином і чебрецем

Фото: alexandracooks.com

  • курка — 1 кг
  • апельсин — 1 шт.
  • апельсиновий сік — 150 мл
  • чебрець — 3-4 гілочки
  • часник — 5 зубчиків
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія

Форму змащуємо олією. Апельсин миємо й нарізаємо кружечками, викладаємо на дно форми. Курку миємо, підсушуємо паперовими рушниками, натираємо сіллю, перцем і рослинним маслом. Викладаємо поверх апельсинів. Додаємо нарізану тонкими слайсами часник і гілочки чебрецю. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на півгодини.

Через 30 хвилин виймаємо, поливаємо курку апельсиновим соком, закриваємо фольгою і ставимо в духовку ще хвилин на 20. Потім дістаємо, знімаємо фольгу, поливаємо соком з курки і повертаємо в духовку хвилин на десять — поки курка знову не підрум’яниться.

Вечерю. Салат з апельсинами, буряком і сиром

Фото: gimmesomeoven.com

  • буряк — 1 шт.
  • маленький апельсин — 1 шт.
  • мікс салату — 2 жмені
  • морква — 1 шт.
  • авокадо — половинка
  • сир — 1 ст. л.
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія
  • лимонний сік
  • гарбузове насіння

Буряк відварюємо або запікаємо в духовці, потім чистимо і нарізаємо соломкою. Моркву миємо, чистимо, теж нарізаємо соломкою. Авокадо ріжемо кубиками, апельсини чистимо від шкірки і нарізаємо кільцями. Всі інгредієнти викладаємо в глибоку миску, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і рослинним маслом і добре перемішуємо.

Фото на обкладинці: mynewroots.org

 

джерело